Çerez Politikası

ÇEREZ POLİTİKASI

Çerezler, pikseller, gifler gibi takip teknolojileri (“Çerezler”) web siteleri ya da mobil uygulamalar gibi çevrimiçi uygulamaları kullanımınız esnasında tablet, telefon ya da bilgisayarlarınız gibi cihazlarınıza yerleştirilen küçük dosyalardır. Çerezler sayesinde web sitelerimiz ve uygulamalarımıza ait sunucular size ait cihazları tanıyarak örneğin dil tercihlerinizi, kaydedilmiş kullanıcı adı ve şifrelerinizi veya seçtiğiniz ürünlerin hatırlanmasını, site üzerindeki trafiğin yönetilmesini sağlar. Çerezler ayrıca web sitemizi ya da uygulamamızın ziyaretçi sayısını ve kitlesini analiz ederek yazılımlarımızı sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek için geliştirebilmemize ve tercih etmeniz halinde, internet kullanımınız esnasında görüntülediğiniz reklamları kişiselleştirmemize yardımcı olur.
 
  1. Veri Sorumlusu
Otokoç Otomotiv Tic. ve San. A.Ş. (“Şirket”), www.avis.com.tr web sitesi (“Platform”) üzerinde kullanılan çerezlere ilişkin olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında veri sorumlusu olarak hareket etmektedir. Şirket iletişim bilgileri:

Ticari Unvan: Otokoç Otomotiv Tic. ve San. A.Ş.

Adres: Aydınevler Mah. Saygı Cad. No:60/1 34854 Küçükyalı, İstanbul

E-mail: kvkk@otokocotomotiv.com.tr
 
 
  1. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı ve Dayanılan Veri İşleme Şartları
Platform üzerinde farklı amaçlarla çerezler kullanılmaktadır. Kullanılan ilgili çerezin türüne göre veri işleme amaçları ve ilgili çerezi kullanırken dayandığımız Kanun kapsamındaki veri işleme şartı değişebilmektedir.

Aşağıda Platform’da kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Platform’da hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz Platform tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz Platform haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

Zorunlu Çerezler

Zorunlu çerezler, Platform’u görüntülemeniz esnasında cihazınıza yerleştirilen ve sunulan online servislerin düzgün şekilde çalışabilmesi için gerekli olan çerezlerdir.

Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” veri işleme şartına dayanmaktayız.
 
Çerez Tipi Çerez Adı Sağlayıcı Kullanım Amacı Kullanım Süresi
Zorunlu _sorun_cookie_[COMPANY-ID]_token Sor’un Site üzerindeki kullanıcılara benzersiz bir ID atayarak platformu ziyaretlerinde kullanıcıyı tanımayı sağlar. (Client token) Oturum süresince
Zorunlu _sorun_open_iframe_onload Sor’un Kullanıcının mobil bir arayüzden girip girmediğini anlamayı sağlar. 30 dakika
Zorunlu CMSMobileRedirected Kentico Kullanıcının site üzerinde kullandığı dil seçeneğini saklar. 1 Yıl
Zorunlu CMSCurrentTheme Kentico Kullanıcının mobil cihazlardan web sitesine girdiğinde mobil görünüme yönlendirilip yönlendirilmediğini gösterir. Oturum süresince
Zorunlu Webauthtoken Kentico Uygun iletişim pencereleri düzenlemek için görsel tema isimlerini tutar. 1 Gün
Zorunlu CMSForumPostAnswer Kentico Canlı kimlik doğrulama çerezidir.  
Zorunlu CMSVotedPolls Kentico Kullanıcın oylağıdı soru-cevap forum mesajlarını tutar. 1 Ay
Zorunlu CMSRatedDocuments Kentico Tekrarlanan oyları önlemek için kullanıcının oy kullandığı bir anket listesi tutar. 1 Yıl
Zorunlu CMSShowDesktopVersion Kentico Tekrarlanan oyları önlemek için kullanıcının derecelendirdiği sayfaların bir listesini tutar. 1 Yıl
Zorunlu CMSWindowsUser Kentico Ziyaretçinin, web sitesinin masaüstü (varsayılan) sürümüne belirli bir cihaz profilinden geçtiğini belirtir. 1 Yıl
Zorunlu .ASPXFORMSAUTH Kentico Kimlik doğrulama sırasında Active Directory etki alanından içe aktarılan kullanıcılar için bilgi depolar. Oturum süresince
Zorunlu CMSPrefferedUICulture Kentico Form kimlik doğrulaması kullanırken kullanıcının şifreli kimlik doğrulama biletini saklar.  

Performans ve Analitik Çerezleri

Performans çerezleri, Platform’u görüntüleyen kişi sayısı ile Platform trafiğini takip ve analiz etmemizi sağlar. Bu çerezler sayesinde Platform üzerindeki alanlardan hangilerinin en sık ya da seyrek ziyaret edildiği gibi bilgileri edinebilir ve Platform’un trafiğini optimize edebiliriz.

Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.” veri işleme şartına dayanmaktayız.
 
Çerez Tipi Çerez Adı Sağlayıcı Kullanım Amacı Kullanım Süresi
Performans ve Analitik collect Google Platform kullanımınız hakkında Google Analytics’e bilgi göndermek için kullanılır. Oturum süresince
Performans ve Analitik __utma, __utmb, __utmc, __utmz, _ga Google Site üzerindeki kullanıcılara benzersiz bir ID atayarak sitenin kullanımı hakkında istatistiklerin oluşturulması ve site performansını incelemek için kullanılır. 2 Yıl

İşlevsellik Çerezleri

İşlevsellik çerezleri, Platform üzerindeki belirli işlevlerin sağlanması ve bunlara dair tercihlerinizin hatırlanması için gerekli olan çerezlerdir. Platform üzerinde dil tercihinizi hatırlamak ya da çerez kullanımına yönelik ayarlarınızı kaydetmek için işlevsellik çerezleri kullanılır.

Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.” veri işleme şartına dayanmaktayız.
 
Çerez Tipi Çerez Adı Sağlayıcı Kullanım Amacı Kullanım Süresi
İşlevsellik CMSCookieLevel Kentico Kullanıcıların site içerisindeki hareketlerine istinaden anonim segmentlerin Facebook ve Instagram reklamlarında hedef grup olarak kullanabilmesine olanak tanır. 1 Yıl
İşlevsellik
ASP.NET_SessionId
Kentico Hangi çerezlerin ziyaretçi tarafından izin verildiğini belirtir. 1 Yıl
İşlevsellik
CMSCsrfCookie
Kentico Güvenlik nedeniyle kullanıcı oturum kimliğini tutar. Oturum süresince
İşlevsellik CMSPreferredCulture Kentico POST isteklerinden gelen tüm form verilerini doğrulamak için sistemin kullandığı bir güvenlik belirtecidir. Siteler arası sahtecilik isteklerine karşı korunmaya yardımcı olur. Oturum süresince
İşlevsellik CMSViewMode Kentico Kullanıcının tercih ettiği UI kültürünü saklar. 1 Yıl
İşlevsellik
CMSImpersonation
Kentico Kullanıcının geçerli görünüm modunu saklar (Düzenleme, Ön izleme, Dizayn, vb.). 1 Yıl
İşlevsellik
CMSUserWords
Kentico Yönetim arayüzünde bir başka kullancıyı taklit eden kullanıcı bilgilerini depolar. Oturum süresince
İşlevsellik DisplayContentInDesignMod e Kentico Kullanıcının, yazım denetleyicisi tarafından tutulan özel kelime sözlüğü. 1 Ay
İşlevsellik DisplayContentInUIElement DesignMode Kentico Kullanıcının tasarım sekmesindeki web bölümü içeriği onay kutusunu (örneğin sayfalar uygulamasında) hatırlar. Oturum süresince
İşlevsellik CMSMacroDesignerTab Kentico Kullanıcının UI öğelerinin tasarım sekmesindeki web bölümü içeriğini ayarını hatırlar. Oturum süresince
İşlevsellik
CMSSplitMode
Kentico Makro koşulunun düzenlendiği son aktif sekmeyi hatırlar. 1 Gün
İşlevsellik CMSPreviewState Kentico Çok dilli web sitelerini düzenlerken, dil sürümü split-view modunun durumunu hatırlar. Oturum süresince
İşlevsellik CMSPropertyTab Kentico Kullanıcının kullandığı son sayfa tasarım önizleme tercihini saklar. 1 Yıl
İşlevsellik CMSViewTab Kentico Sayfa uygulamalarında özellikler bölümünün son etkin sekmesini hatırlar. 1 Gün
İşlevsellik CMSValidationTab Kentico Sayfa uygulamalarında ön izleme modunda görünüm bölümünün son etkin sekmesini hatırlar. 1 Gün
İşlevsellik
CMSEdVariantSliderPosition s<templateid>
Kentico Sayfa uygulamalarında ön izleme modunda doğrulama bölümünün son etkin sekmesini hatırlar. 1 Gün
İşlevsellik
CMSWebPartToolbarCatego ry
Kentico MVT veya içerik kişiselleştirme için
değişkenler tanımlanırken slider alanının konumunu hatırlar.
7 Gün
İşlevsellik CMSWebPartToolbarMinimi zed Kentico Web bölümü araç çubuğunda seçilen web bölümü kategorisini saklar. 1 Ay
İşlevsellik
CMSCurrentDeviceProfileNa me
Kentico Kullanıcının, tasarım sekmesinde web bölümü araç çubuğunu simge durumuna küçültüp küçülmediğini hatırlar. 1 Ay
İşlevsellik CMSCurrentDeviceProfileRo tate Kentico Sayfaları düzenlerken seçili cihaz profilini saklar. 1 Yıl
İşlevsellik
CMSUniGraph
Kentico Cihaz ön izlemesinin yatay mı yoksa dikey mi kullanıldığını hatırlar. Oturum süresince
İşlevsellik

CMSSessionToken
Kentico Kullanıcının snap to grid tercihini gelişmiş iş akışı ve pazarlama otomasyon
tasarımcısında saklar.
1 Yıl
İşlevsellik
ABSelectorState<ABtestnam e>
Kentico Gelişmiş iş akışı ve pazarlama otomasyonu tasarımcısını sağlayan web servisi tarafından kullanılan simgeyi saklar. 1 Yıl
İşlevsellik
VisitorStatus
Kentico Seçicilerin durumunu AB testine genel bakış sayfasında saklar. 2 Ay
İşlevsellik

Source
Kentico Ziyaretçinin yeni/eski kullanıcı olduğu bilgisini tutar. Web analizinde ziyaretçilerin istatistiklerini izlemek için kullanılır. 20 Yıl
İşlevsellik
Campaign
Kentico Kullanıcının geldiği kanalı saklar (örnek olarak; email, Facebook, Twitter, etc.). 50 Yıl
İşlevsellik
TrackedCampaigns
Kentico Ziyaretçiye atanan web analiz kampanyasını saklar. 50 Yıl
İşlevsellik
UrlReferrer
Kentico JavaScript kod bloklarında izlenmesi gereken tüm web analizi kampanyalarını depolar. 50 Yıl
İşlevsellik CurrentContact Kentico Kullanıcının web sitesine geldiği URL yönlendiricisini saklar. 1 Gün
İşlevsellik CMSAB<ABtestname> Kentico Geçerli site ziyaretçisi ile ilgili kişinin GUID'sini saklar. Web sitesindeki etkinlikleri izlemek için kullanılır. 50 Yıl
İşlevsellik CMSMVT<mvtestname> Kentico Teste ilişkin dönüşümleri ve ziyaretçinin sayfa içeriğini korumak için kullanılır.
Ziyaretçiye atanan sayfa varyantının adını, gerçekleştirilen dönüşüm listesini ve
ziyaretçinin A/B testi tarafından belirtilen
A/B testine dahil edilip edilmediğini saklar.
2 Ay
İşlevsellik CMSNoTestMVT<templateid
>
Kentico MVT testi ile ziyaretçiye atanan varyantların kombinasyonunu saklar. Teste ilişkin dönüşümleri izlemek ve ziyaretçinin tutarlı sayfa içeriğini korumak için kullanılır. 1 Ay
İşlevsellik CMSShoppingCart Kentico Editörlerin seçtiği MVT kombinasyonunu yönetim arayüzünde saklar. 1 Ay
İşlevsellik CMSBodyClass Kentico Kullanıcının alışveriş sepetine bir GUID referansı kaydeder. Sistemin alışveriş sepetini kayıtlı olmayan müşteriler için, önbellekten temizledikten sonra bile (örneğin, uygulamayı yeniden başlattıktan sonra) kurtarmasını sağlar. 1 Yıl
İşlevsellik CMSEd<GUID>Current Kentico Erişilebilirlik standartlarını sağlamak için gövde elemanı sınıfıdır. 50 Yıl
İşlevsellik CMSUserPage Kentico Sihirbaz düzeni web bölümlerini saklar. 1 Gün
İşlevsellik ChatLoggedInToken Kentico Son ziyaret edilen sayfanın kimliklerini (DocumentID, NodeID) saklar. Açılış ve giriş sayfası web analitiği ve etkinliklerini günlüğe kaydetmek için kullanılır. 20 Dakika
İşlevsellik ChatSupportLoggedInToken Kentico Sohbet uygulaması için giriş durumunu saklar.(Kullanıcının çevrimiçi olup olmadığını gösterir). Oturum süresince
İşlevsellik <Window name>_<Group ID>_roomID Kentico Kullanıcının destek sohbetine giriş yapmış olup olmadığını gösterir. Oturum süresince
İşlevsellik chat_autoinitchat_displayed
_<GUID>
Kentico Sohbet web bölümleri gruplarını ve sohbet odaları arasındaki bağlantıları (belirli bir pencere veya sekme için) depolar. 4 Gün
İşlevsellik chat_kick_roomid_<room ID> Kentico Otomatik olarak başlatılan sohbet web bölümünün kullanıcıya gösterilip
gösterilmediğini hatırlar (birden fazla sohbet başlatma iletisini engeller).
1 Saat
İşlevsellik StrandsSBS_* Kentico Kullanıcının belirlenen sohbet odasından atıldığını (ve geri dönmesine izin
verilmediğini) gösterir.
Son atılma zaman ayarı (saniye)
İşlevsellik CMSStrandsTrackEvent_* Kentico Strands Recommender tarafından yalnızca kendi amaçları için kullanılır. Çerezler Strands tarafında yönetilir. 20 Dakika
İşlevsellik openid_selector_* Kentico Bir sayfa yeniden yüklendikten sonra kalıcı HTTP içeriğini depolar. Alışveriş sepeti etkinliklerini izlemek için kullanılır. 20 Dakika
İşlevsellik CMSLandingPageLoaded Kentico OpenID kullanıcı kimliğini, doğrulamak için saklar. 1 Yıl
İşlevsellik   Kentico Açılış sayfasının zaten ziyaret edilmiş olduğunu ve mevcut ziyaretçi için açılış sayfasının etkinliğinin bir daha
kaydedilmediğini belirtir. 20 dakika sonra sona erer ve kullanım süresi her web sitesine tekrar erişildiğinde yenilenir.
20 Dakika
İşlevsellik Social Media Kentico Sosyal medya entegrasyon web bölümleri, ilgili sosyal medya çerezlerini kullanır. Sosyal medya web bölümleri sayfalarınızda görüntülenmiyor ise web.config tuşunu kullanarak varsayılan sosyal medya çerez seviyesi düşürülmelidir. Örnek olarak - Sosyal medya çerez seviyesini "Ziyaretçi" olarak ayarlar: <addkey=”CMSSocialMediaCookieLevel”value=”200”/> 1 Yıl
İşlevsellik CKEditor Kentico CKEditor çerezleri, WYSIWYG editörüyle çalışan kullanıcılar için saklanabilir. 1 Yıl
İşlevsellik 51D Kentico Sistem 51 degrees.mobi mobil cihaz tespiti için yapılandırıldığında kullanılır. 1 Yıl

Kişiselleştirilmiş Reklam Çerezleri

Kişiselleştirilmiş reklam çerezleri, sizlere Platform’da veya Platform haricindeki mecralarda görüntüleme geçmişinize ve ziyaretçi profilinize uygun olarak kişiselleştirilmiş ürün ve hizmet tanıtımı yapmak için kullanılır.

Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında veri işleme şartı olarak “açık rızanıza” dayanmaktayız.
 
Çerez Tipi Çerez Adı Sağlayıcı Kullanım Amacı Kullanım Süresi
Kişiselleştirilmiş Reklam _fb, _fbq Facebook Kullanıcıların site içerisindeki hareketlerine bağlı olarak anonim segmentlerin oluşturulması, Facebook ve Instagram reklamlarında hedef grup olarak kullanılmasını sağlar.  
Kişiselleştirilmiş Reklam scarab.visitor Emarsys Site üzerindeki kullanıcılara benzersiz bir ID atayarak oturum ve sitenin kullanımı hakkında bilgilerin toplanmasını sağlar. 1 Yıl
Kişiselleştirilmiş Reklam cdv Emarsys Scarab.visitor cookie’sinin 3. parti versiyonudur. Kullanıcılar farklı oturumlar açtığında herhangi bir tanımlama olayı olmaksızın ziyaretçinin aynı kullanıcı olarak tanınmasını sağlar. Eğer bu cookie engellenirse, kullanıcı bir tanımlama olayı olmadan tanımlanamaz. 1 Yıl
Kişiselleştirilmiş Reklam scarab.profile Emarsys Kullanıcı profili bilgilerini, platformda incelediği ürün bilgileri gibi bilgileri tutar, aynı zamanda  komut dosyaları, yükleme süreleri, yürütme süreleri gibi bilgileri de saklar. Bu çerezde saklanan bilgiler şifreli tutulur. 1 Yıl
Kişiselleştirilmiş Reklam xp Emarsys Scarab.profile cookie’sinin 3. parti versiyonudur. Kullanıcı verisini şifrelenmiş şekilde saklar. Saklanan veri; ürünleri görüntüleme, kategoriler arasında gezinme ve arama gibi olaylarlardır. Bu çereze izin verilmezse kullanıcının kullanım alışkanlıklarına uygun, kişiselleştirilmiş öneriler sunulamaz. 1 Yıl
Kişiselleştirilmiş Reklam scarab.mayAdd & scarab.mayViewed Emarsys Bu çerezler tıklama ve sepete ekleme takibi için kullanılan oturum çerezleridir. Bir kullanıcı önerilen bir ögeye tıkladığında kullanıcının doğal akışını engellemekten kaçınmak için, tıklamanın sunucuya bildirilmesi için yeterli zaman olmayabilir; bu durumda tıklama bilgileri bu çerezde saklanır. Komut dosyası aynı tarayıcıya tekrar yüklendiğinde, bu çerezler okunur ve veriler sunucuya gönderilir. Oturum süresince
Kişiselleştirilmiş Reklam s Emarsys Scarab.profile cookie’sinin 3. parti versiyonudur. Oturum uzunluğunun tanımlanması içn sunucu tarafında bir oturum ID’si olarak tutulur. Bu çerez engellenirse, ziyaretçilerin oturum uzunlukları etkinliklerin zaman damgalarına göre tahmin edilir. Oturum süresince
Kişiselleştirilmiş Reklam fc Emarsys A/B testi için kullanılır. 30 Dakika
Kişiselleştirilmiş Reklam oo Emarsys Bu çerez, bir kullanıcı profilinin kişiselleştirilmiş önerilerden hariç tutulması için kullanılır. 10 Yıl
Kişiselleştirilmiş Reklam setEmail Emarsys Kullanıcının e-posta adresini tutar. Ancak e-posta adresi son kullanıcının tarayıcısında özel bir algoritma kullanılarak şifrelenir ve yalnızca bu şifrelenmiş ID aktarılır. Tersine mühendislikle şifreyi kırmak günümüz teknolojisinde makul çabalarla gerçekleştirilebilecek bir aksiyonun ötesindedir.  





Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?


Çerez ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda ziyaretçi ve kullanıcılarımızın tercihleri bizler için esastır. Buna karşın, Platform’un çalışması için zorunlu olan Çerezler’in kullanılması gerekmektedir.

Platform’da kullanılan çerezlere dair tercihlerinizi ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:
 
  • Ziyaretçiler, Platform’u görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin kişiselleştirme çerezlerinin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı çerezleri devre bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır.
  • Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Platform’a erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir. 
  • Google Analytics tarafından yönetilen çerezleri kapatmak için tıklayınız. 
  • Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız. 
  • Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir. 
  • Mobil cihazlar üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir. 
  • Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.
 
Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOL https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
Google Adwords  https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics  https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome  http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer  https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
MozillaFirefox  http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera  http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR


 
  1. Kişisel Verilerinizin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amaçları

Kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilere, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere aktarabiliriz.

Platform üzerinde kullanılan bazı çerezler Şirket haricindeki üçüncü parti servis sağlayıcılar tarafından sağlanmaktadır. Açık rızanızı vermeniz halinde kişisel verileriniz Platform’un sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlamak amacıyla yurt dışında mukim Google Inc., Facebook, Emarsys, Sor’un ve Kentico ile açık rızanıza dayalı olarak paylaşılmaktadır. 

Bu üçüncü parti çerezler aşağıdaki amaçlarla kullanılmaktadır:
  • Tarafınıza kişiselleştirilmiş reklam gösterilmesi,
  • Platform üzerinde ilave fonksiyonların sağlanması (örn. sosyal medya entegrasyonları, video gösterimleri gibi),
  • Platform ziyaretçi trafiğinin optimize edilmesi ve teknik güvenliğinin sağlanması,
  • Platform kullanıcıları ve ziyaretçileri hakkında istatistiki veri elde edilmesi ve analizlerin gerçekleştirilmesi.

Platform üzerinde kullanılan üçüncü parti çerezleri kullanılan servis sağlayıcılar aşağıdaki şekildedir. Söz konusu servis sağlayıcı tarafından Platform üzerinde kullanılan çerezlere ilişkin detaylı bilgiler yukarıdaki tablolarda mevcuttur:
 
  • Google LLC.
  • Facebook Inc.
  • Emarsys İletişim Sistemleri Tic. Ltd. Şti
  • Emarsys eMarketing Systems AG
  • Sorun Bilgi Teknolojileri A.Ş.
  • Kentico
 
  1. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi
Kişisel verileriniz, Şirket tarafından yukarıda detaylandırılan hukuki sebeplere dayalı  olarak ilgili amaçların gerçekleştirilmesi için elektronik ortamda Çerezler vasıtasıyla toplanmaktadır.
 
  1. Kişisel Veri Sahibi Olarak Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Haklarınız
Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve kişisel verilerinizin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı,
www.otokocotomotiv.com.tr/veri_sahibi_basvuru_formu.pdf adresinden ulaşabileceğiniz Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak veya mevzuatta öngörülen sair yöntemler ile Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.
Tekliflerim

Tekliflerim({{ basketProductCount }} Adet)

TEKLİFLERİ DETAYLI İNCELE